'Potter prijkt nog bovenaan lijstje bij Ajax'

'Ajax heeft Potter nog steeds bovenaan lijstje, Engelsman had klik met Kroes'

12 april om 07:15

Ajax geeft de hoop op Graham Potter nog niet op. De voormalig manager van Brighton en Chelsea is nog steeds de topkandidaat in Amsterdam, zo benadrukt clubwatcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad.

Volgens Inan is er door Ajax nog geen streep door de naam van Potter gezet, zoals her en der werd gemeld. "Zeker niet. Wat ik ervan heb begrepen is dat hij officieel nog niet heeft bedankt voor de vacature. Ajax ziet hem nog steeds als optie. Sterker nog, hij prijkt nog bovenaan het lijstje", zegt hij in de AD Voetbalpodcast.

"Het is wel zo dat de schorsing van Alex Kroes het er niet gemakkelijker op heeft gemaakt", vervolgt de verslaggever. "Kroes heeft zijn 'sabbatical' ook gebruikt om zijn toch al grote netwerk verder uit te breiden. Hij is bij verschillende topclubs in Engeland geweest, heeft de banden met bepaalde managements aangehaald en heeft ook geprobeerd meerdere managers te leren kennen. Eén daarvan was Graham Potter. Dat klikte. In de voorbije interlandperiode zaten ze weer met elkaar om tafel, daar zaten ook Kelvin de Lang en Marijn Beuker bij."

De schorsing van Kroes was wat dat betreft wel een streep door de rekening. "Potter had een klik met Kroes, het begon te jeuken om met Kroes aan een nieuw Ajax te bouwen. Vervolgens ziet hij Kroes geschorst worden. Maar het is niet zo dat hij de optie Ajax nu heeft afgeschoten", aldus Inan, die weet dat de 48-jarige Engelse oefenmeester er ook in de Premier League goed op staat. "Ik denk dat hij de boot nu even af houdt, ook om te zien hoe het nu verder gaat bij Ajax. Het is de grote vraag of hij bereid is om in te stappen als Kroes niet terugkeert. Ajax hoopt ook zonder Kroes snel weer met hem in gesprek te komen."

Los van de interesse in Potter gaat de technische staf van Ajax sowieso op de schop, weet het AD. John van 't Schip gaat verder in een andere functie en zijn rechterhand Michael Valkanis vertrekt. Hedwiges Maduro is al gevraagd om coach van Jong Ajax te worden, terwijl Said Bakkati nog niet weet of de Amsterdammers met hem verder willen.