Mislintat clasht met De Telegraaf en pareert Ajax-kritiek

Mislintat botst met De Telegraaf: 'Ajax speelt niet eens met mijn aankopen'

12 april om 06:55
Laatste update: 12 april om 13:25

Sven Mislintat heeft vlakbij zijn woning in Dortmund een stevige confrontatie gehad met twee verslaggevers van De Telegraaf, die hem besloten op te zoeken. De vertrokken technisch directeur van Ajax meent nog altijd dat met zijn transferbeleid weinig mis was in de Johan Cruijff Arena.

Het verhaal is bekend: Mislintat moest afgelopen zomer onder meer het vertrek van steunpilaren Dusan Tadic, Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus opvangen en tegelijkertijd snijden in het salarishuis. Hij gaf 115 miljoen euro uit aan veelal onbewezen, buitenlandse krachten. Dat pakte desastreus uit. Ajax kwam in een grote crisis terecht en Mislintat moest, net als trainer Maurice Steijn, al snel het veld ruimen.

Voor zijn woning in Dortmund werd de Duitser opgezocht door De Telegraaf, maar daar was hij niet van gediend. "Dit is privé hier, het is heel irritant wat jullie doen", begon hij in gesprek met verslaggevers van de krant. "Ik hoef geen antwoord te geven. KPMG gaf de antwoorden", doelt hij op het omstreden rapport, dat hem grotendeels vrijpleitte. Dat zijn blazoen een smetje heeft opgelopen, weerlegt Mislintat. "Er is niks mis met mijn reputatie. De enige die mijn reputatie kapot heeft gemaakt, is één van jouw collega's. Jouw krant heeft een dief in de nacht van mij gemaakt, Jouw krant, één van jouw collega's."

Mislintat geeft vervolgens toe dat hij de keiharde nederlaag van Ajax in De Klassieker tegen Feyenoord (6-0) heeft gezien. Wat hij van de situatie vindt, laat hij in het midden. "Hij (John van 't Schip, red.) speelt niet eens met spelers die wij hebben gekocht. Het is sinds september niet meer mijn werk, geloof ik. We gaan het over een paar jaar zien hoe de spelers zijn. Niet nu al."

Mislintat meent bovendien dat 'drie of vier spelers het al wel hebben laten zien' in Amsterdam. Hij staat nog achter zijn aankopen. "Kijk naar mijn trackrecord, kijk naar VfB Stuttgart na vier jaar", wijst hij op de Bundesliga-verrassing, waar hij eerder werkzaam was. Tot slot bestrijdt Mislintat dat zijn aankopen het probleem zijn bij Ajax. "Jij denkt echt dat de spelers het probleem zijn? En dat zegt alles." Volgens de Duitser zijn er andere problemen. "Ja, natuurlijk."