Mislintat reageert 'cryptisch' op Ajax-onderzoek: 'Waarom duurde het zo lang?'

Mislintat reageert 'cryptisch' op Ajax-onderzoek: 'Waarom duurde het zo lang?'

10 april - 17:05 Laatste update: 17:13
56

Sven Mislintat heeft zich tegenover de NOS kort en 'cryptisch' uitgelaten over de publicatie van het KPMG-onderzoek, waarin de vermeende belangenverstrengeling van de bij Ajax ontslagen technisch directeur werd onderzocht, en uiteindelijk werd ontkracht. De Duitser heeft zich verbaasd over het feit dat Ajax er zo lang over heeft gedaan om de samenvatting te openbaren. 

Ajax publiceerde afgelopen maandag, na een periode van maar liefst zeven maanden, de samenvatting van het KPMG-onderzoek over Mislintat en diens vermeende belangenverstrengeling bij de transfer van Borna Sosa. Daarin staat dat de duur en de omvang van dat onderzoek afhankelijk waren van de medewerking van verschillende betrokkenen. 

Er wordt gewezen op onder andere Mislintat. Hij gaf eind januari 'een eerste inhoudelijke reactie', aldus Ajax. De NOS heeft getracht de voetbaldirecteur, die naar verluidt op korte termijn terugkeert bij Borussia Dortmund, te contacteren. Via Whatsapp laat hij van zich horen, 'cryptisch en zonder verdere toelichting', omschrijft de NOS zijn reactie. 'Ze moeten iets zeggen om het voor zichzelf uit te kunnen leggen. Want waarom duurde het zo lang?', vraagt Mislintat zich af. 

Opvallend is dat de NOS woensdagmiddag onthulde dat Pier Eringa, voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, niet benaderd is voor het onderzoek van KPMG naar de mogelijke belangenverstrengeling van Mislintat. Lees dat artikel hier