'Nagelsmann topkandidaat voor Bayern'

'Bayern is serieus over pikante rentree: Nagelsmann geldt als topkandidaat'

12 april om 08:06

Bayern München speelt serieus met het idee om weer in zee te gaan met Julian Nagelsmann. De huidig bondscoach van Duitsland is zelfs de absolute topkandidaat van Der Rekordmeister, benadrukt BILD.

Nagelsmann was eerder tussen 2021 en 2023 werkzaam bij Bayern, dat een afkoopsom van liefst 25 miljoen euro voor hem betaalde. In de Allianz Arena werd hij aan de kant gezet ten faveure van Thomas Tuchel, maar die wist het tij niet te keren. De Duitse grootmacht moet na elf Bundeslita-titels op rij voorrang verlenen aan Bayer Leverkusen. Dat kost Tuchel de kop, hij vertrekt na dit seizoen.

Dat Bayern nu serieus nadenkt over een pikante rentree van Nagelsmann, heeft alles te maken met de entree van Max Eberl als sportief directeur. Net als technisch directeur Christoph Freund is Eberl groot fan van de 36-jarige oefenmeester, weet BILD. Er zou zelfs al contact zijn geweest tussen beide partijen. Bayern werkt aan een scenario waarin de transferplannen al voor de zomer worden kortgesloten met Nagelsmann, die zich daarna eerst nog op het EK zal richten met Die Mannschaft.

BILD stelt dat een definitivieie beslissing over Nagelsmann nog wel genomen moet worden. Ralf Rangnick en Roberto de Zerbi gelden als de alternatieven. Ook Roger Schmidt staat op het lijstje, maar de voormalig PSV-coach is niet meer dan een outsider.