Exit op komst: 'Ga ervan uit dat hij volgend seizoen geen speler van Ajax meer is'

Exit op komst: 'Ga ervan uit dat hij volgend seizoen geen speler van Ajax meer is'

12 april - 11:18 Laatste update: 13:24
99

Borna Sosa is volgend seizoen geen speler van Ajax meer. Althans, dat beeld wordt geschetst in de AD Voetbalpodcast. De 26-jarige Kroaat werd afgelopen transferzomer door Sven Mislintat voor acht miljoen euro naar Amsterdam gehaald. 

"Borna Sosa, ik ga er vanuit dat hij volgend jaar geen speler van Ajax meer is", stelt Ajax-watcher Johan Inan. "Stel dat hij nog de illusie heeft dat hij speler van Ajax kan blijven, dan moet hij z'n stinkende best doen, toch? Dan moet hij de clubleiding in de komende weken met een assist of vijf, zes ervan zien te overtuigen dat ze met hem doorwillen."

"Hij moet ook zijn stinkende best doen om met Ajax Europa in te kunnen", klinkt het. Toch verwacht Inan niet dat Sosa er in de laatste fase van het seizoen met de pet naar zal gooien. "Als hij niet verder gaat bij Ajax, heeft hij er nog baat bij om zich in de kijker te spreken bij de nodige clubs."

Sosa maakte op de slotdag van de zomerse transferperiode van 2023 de overstap naar Ajax, dat acht miljoen euro overmaakte naar VfB Stuttgart. Naar die transfer werd een onderzoek ingesteld vanwege vermeende belangenverstrengeling van Mislintat, al werd daar geen bewijs voor gevonden.