Sosa was voor Ajax-transfer bijna rond met andere club: 'Alles was al duidelijk'

Sosa was voor Ajax-transfer bijna rond met andere club: 'Alles was al duidelijk'

15 maart - 21:27
98

Het scheelde niet veel, of Borna Sosa had nooit voor Ajax gespeeld. In een interview met Transfermarkt vertelt de linksback dat hij vorig jaar zomer nog dicht bij een overstap naar Sevilla was. Overigens hoopt hij ooit nog wel in de Spaanse competitie, of een ander groter podium, terecht te komen. 

Sosa wordt door Transfermarkt gevraagd terug te blikken op de slotdag van de zomerse transferwindow. De Kroaat liet VfB Stuttgart toen achter zich voor Ajax, maar ook een verhuizing naar Zuid-Spanje passeerde de revue. "Bij Sevilla was eigenlijk alles duidelijk. Alles zou met mij en tussen de clubs afgesproken worden. Uiteindelijk ging de transfer door de blessure van Marcos Acuña niet door. Ajax was al langer in mij geïnteresseerd, en ik wist dat het zou lukken als het met Sevilla niet zou lukken."

Bij Ajax beleeft Sosa tot dusver een zeer mager seizoen. De Amsterdammers staan vijfde, beleefden een bekerblamage en werden door Aston Villa uit de Conference League geknikkerd. Amsterdam zal niet zijn laatste stop zijn, vervolgt de 26-jarige linkspoot. "De Eredivisie mag niet mijn eindbestemming zijn. Ik wil in ieder geval nog één stap zetten. Ik weet alleen niet waarheen. Dat kan naar de Premier League zijn, of terug naar de Bundesliga. Ik vind die competitie erg aantrekkelijk, maar de competitie is niet het belangrijkste."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!