'Het is dramatisch waar we staan, maar wij zijn te goed om te degraderen'

'Het is dramatisch waar we staan, maar wij zijn te goed om te degraderen'

12 april - 12:01
35

Stijn van Gassel is van mening dat de selectie van Excelsior te goed is om te degraderen. Die uitspraak doet de sluitpost van de Kralingers in aanloop naar het cruciale degradatieduel met FC Volendam. 

Wat staat er op het spel tegen FC Volendam? "Drie punten", lacht Van Gassel, die daar al snel serieus op ingaat. "Was het maar zo simpel." Drie maanden geleden won Excelsior voor het laatst. Dat valt de doelman zwaar. "Er wordt veel gepraat en overal waar je komt vragen mensen zich af hoe het kan en dat het er verschrikkelijk uitziet. Dat weten wij ook wel."

"Tegen Volendam is een mooie kans om te laten zien dat we er staan als team en dat we als team alles voor elkaar geven. Dat kunnen we morgen laten zien en daar gaan we voor." De 27-jarige doelman wordt gevraagd of dit Excelsior te goed is om te degraderen. "Ja", antwoordt hij volmondig. "Dat denk ik wel, maar we staan nu waar we staan. Ik zie wel de kwaliteit die we hebben, maar het is dramatisch waar we staan. Daar horen we niet."

Excelsior - FC Volendam begint vrijdag om 20.00 uur. De Kralingers staan zestiende met negentien punten, FC Volendam zeventiende met negentien punten. RKC Waalwijk is met 24 punten de nummer vijftien van de Eredivisie. Vitesse staat onderaan met zeventien punten.