VI voorspelt Excelsior-exodus

'Excelsior-exodus aanstaande: begeerde Baas en anderen willen niet in KKD-spelen'

9 april om 18:10

Een aantal Excelsior-spelers heeft de clubleiding laten weten niet uit te willen komen in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl degradatie met de week een reëeler scenario lijkt te worden. Volgens Voetbal International heeft in ieder geval Julian Baas, die flink wat interesse geniet, al laten koste wat kost in de Eredivisie te willen blijven. 

VI concludeert dat de 'wanhoop nabij is' bij Excelsior. De Rotterdammers blijven maar verliezen en kijken het degradatiespook inmiddels recht in de ogen. Trainer Marinus Dijkhuizen lijkt het tij niet meer te kunnen keren, maar de club ziet geen heil in een ontslag, om zo een mogelijk shockeffect te bewerkstelligen. 'Een nieuw crisisoverleg zal deze week plaatsvinden, het vertrouwen dat directie en staf in elkaar uitspreken is ogenschijnlijk broos', tekent VI op. 

Ondertussen heeft een aantal spelers aangegeven bij degradatie sowieso te willen vertrekken. Siebe Horemans is na dit seizoen sowieso niet meer terug te vinden op Woudestein. De verdediger tekende onlangs bij FC Utrecht. Mogelijk treedt Baas in zijn voetsporen. De international van Jong Oranje staat in de belangstelling van Sparta, sc Heerenveen en nog meer Eredivisie-clubs. 

Ook lijkt het onwaarschijnlijk dat doelman Stijn van Gassel en Redouan El Yaakoubi blijven, mocht Excelsior degraderen. Komende vrijdag moet het gebeuren voor de Rotterdammers. Dan staat vanaf 22.00 uur het cruciale duel met collega-laagvlieger FC Volendam op het programma.