Frustratie neemt toe bij Excelsior: 'Dan hoor je niet op het veld te staan'

Frustratie neemt toe bij Excelsior: 'Dan hoor je niet op het veld te staan'

7 april - 08:58
14

Excelsior-doelman Stijn van Gassel heeft geen goed woord over voor de prestatie van zijn ploeg tegen PEC Zwolle (2-1). De Rotterdammers hebben sinds januari geen wedstrijd meer gewonnen en staan op dit moment op de zestiende plaats.

"Als je zo'n eerste helft laat zien, dan hoor je niet op het veld te staan", vertelt een gefrustreerde Van Gassel in gesprek met ESPN. "Het was schandalig. Er is geen ander woord voor. Je ziet PEC, die geven honderdtwintig procent. Ze laten zien dat ze thuis spelen, dat het alles of niets is. Ze doen er alles aan om te winnen. Wij winnen nog geen tweede bal. Alles waar het in voetbal om draait, ging verkeerd."

"We lieten het gewoon gebeuren", vervolgt Van Gassel zijn verhaal. Hij ging met zijn ploeg met een goed gevoel richting Zwolle, want een wedstrijd eerder konden ze lang stand houden tegen koploper PSV. "Dat was fantastisch, maar we speelden nu tegen PEC. Een heel andere tegenstander. Je gaat met een goed gevoel hiernaartoe, maar dat was in de eerste helft nergens meer te bekennen. We hadden niks te zeggen."

In de rust vielen er harden woorden in de kleedkamer bij Excelsior. Op dat moment stonden de Rotterdammers met 1-0 achter. "Ja, het ging tekeer", vertelt Van Gassel. "We spraken dingen uit die beter moesten en we wilden het eigenlijk ook weer snel vergeten. We moesten meer op de aanval spelen en wat meer schijt hebben achterin. Het was alleen net niet genoeg. Dat wringt. En dat zie je er ook aan af."

In de 86ste minuut kwam Excelsior via Lance Duijvesteijn nog terug tot 1-2, maar er leek geen urgentie te zijn bij de Rotterdammers om nog gelijk te maken. "We hadden nog een minuut of drie. Wat maakt het dan uit als het nog 3-1 wordt?", vraagt Van Gassel zich af. "Op dat soort momenten is het niet goed genoeg. We hebben nog mooie wedstrijden voor de boeg. Het is logisch dat het dan moet, maar nu is het ook echt zo. Als dat nu nog niet doordringt, dan hebben we hier niks te zoeken."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: