Besluit Alonso mogelijk niet zonder gevolg voor Frimpong: 'Heeft alles veranderd'

Besluit Alonso mogelijk niet zonder gevolg voor Frimpong: 'Heeft alles veranderd'

12 april - 13:29 Laatste update: 13:30
27

Jeremie Frimpong laat zich niet afleiden door de speculaties rondom zijn toekomst. De rechtervleugelverdediger is volledig gefocust op successen behalen met Bayer Leverkusen. Wel is de wingback blij dat trainer Xabi Alonso bij de Duitse topploeg blijft.  

Bayer Leverkusen zette donderdagavond de eerste stap richting plaatsing voor de halve finale van de Europa League. Frimpong begon in de basis en droeg bij aan de 2-0 overwinning op West Ham United. De wingback is dit seizoen een van de absolute smaakmakers van Leverkusen. Dat voedt de geruchten. "We draaien een geweldig seizoen, daar heb ik mijn volledige focus op. Ik maak me niet druk over of ik blijf of dat soort zaken", maakt Frimpong duidelijk op de persconferentie, vastgelegd door ESPN.

Eerder ging er in de media rond dat het wel of niet aanblijven van trainer Xabi Alonso een grote rol zou kunnen spelen in de transferplannen van Frimpong. Recent maakte de Spanjaard bekend bij de Duitsers te blijven. Dat zorgde voor blijdschap bij de Oranje-international. "Sinds zijn komst heeft hij Leverkusen veranderd. Alle spelers voelden dat. Toen hij aankondigde dat hij bij ons blijft, waren we allemaal heel blij. We juichten allemaal omdat hij blijft en hopelijk kunnen we op deze voet doorgaan."

Frimpong speelde dit seizoen in totaal al 37 duels voor Leverkusen. Daarin scoorde de back twaalf keer en gaf hij elf assists. Bayer Leverkusen is dit seizoen nog ongeslagen. De landstitel kan zondag binnen worden gehaald tegen Werder Bremen. Ook op de DFB Pokal en de Europa League maken Frimpong en co. nog kans. Het 'successen behalen met Leverkusen' lijkt zo niet meer mis te kunnen gaan voor de rechtspoot.