Alonso kan transfer Frimpong voorkomen: 'Ik ben blij dat ik hier ben'

Alonso kan transfer Frimpong voorkomen: 'Ik ben blij dat ik hier ben'

2 april - 06:50 Laatste update: 07:21
6

Jeremie Frimpong beslist naar alle waarschijnlijkheid eind april of hij bij Bayer Leverkusen blijft of dat hij een transfer maakt. Het feit dat trainer Xabi Alonso er nog een jaar aan vast plakt bij de Duitsers heeft invloed op de Nederlandse back.

Toch zijn er nog steeds een aantal topclubs geïnteresseerd, meldt de Duitse journalist Florian Plettenberg van Sky Deutschland. Frimpong vertelt Plettenberg: "Ik wil gewoon prijzen winnen. Ik ben nu heel erg gefocust op dit seizoen en Leverkusen. Maar wat de toekomst gaat brengen? Je weet nooit wat er gebeurt in het voetbal."

Of Bayern München de volgende stap van de rechtervleugelverdediger kan worden? "Bayern is een geweldig team, maar ik ben nu een speler van Leverkusen en ik ben blij dat ik hier ben."

Bayern heeft Frimpong altijd nog op het oog. Ook Manchester United blijft gecharmeerd van de back. Daarnaast zouden nog een aantal andere Premier League clubs, waaronder Manchester City, geïnteresseerd zijn. Frimpong heeft een afkoopclausule van zo’n veertig tot 45 miljoen euro.

De Nederlander is dit seizoen in de Duitse Bundesliga in 25 wedstrijden goed voor acht doelpunten en acht assists. De ploeg is onder leiding van trainer Xabi Alonso hard op weg naar de landstitel in Duitsland met een voorsprong van dertien punten op achtervolger Bayern München.