PSV bevestigt blessuregeval: einde seizoen, 'schade minder erg dan verwacht'

PSV bevestigt blessuregeval: einde seizoen, 'schade minder erg dan verwacht'

12 april - 18:04 Laatste update: 19:06
19

Isaac Babadi ligt voorlopig uit de roulatie bij PSV, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De middenvelder liep donderdag op de training een blessure op en er werd gevreesd voor een kruisbandblessure. Na medisch onderzoek blijkt dit niet het geval, maar zijn seizoen lijkt wel voorbij.

Babadi werd donderdag op krukken gezien bij het trainingscomplex van PSV nadat hij de training met een blessure moest verlaten. Inmiddels hebben er medische onderzoeken plaatsgevonden en er zijn geen kruisbandproblemen geconstateerd. 'Wel staat Babadi voorlopig aan de kant en is het seizoen in principe voorbij', schrijft het ED. De verwachting is dat de middenvelder in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer 'probleemloos' kan aansluiten.

Er wordt niet gemeld met welk kwetsuur Babadi wel kampt, maar de rest van het seizoen moet hij vanaf de zijkant toekijken. Dit betekent logischerwijs dat de middenvelder niet beschikbaar is voor Peter Bosz voor het thuisduel met hekkensluiter Vitesse. Ook Noa Lang, Ismael Saibari en Ricardo Pepi ontbreken met blessures. Hirving Lozano keert wel terug in de wedstrijdselectie.

Babadi is dit seizoen een veelbesproken naam. Een lange tijd leek het talent zijn contract bij PSV niet te verlengen en onder meer Feyenoord en Ajax spraken met het management van de speler. Uiteindelijk verlengde Babadi alsnog zijn aflopende contract tot de zomer van 2028.

Update: PSV heeft de blessure van Isaac Babadi bevestigd. De club bevestigt dat Babadi dit seizoen 'waarschijnlijk' niet meer in actie gaat komen. De middenvelder kampt met een knieblessure. PSV laat niets weten over de precieze ernst van de blessure, maar het Eindhovens Dagblad meldde eerder op vrijdag al dat Babadi in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aan kan sluiten, nadat aanvankelijk werd gevreesd voor een kruisbandblessure.