Verweij snapt niets van kritiek na Mislintat-video: 'Ze zijn eigenlijk zo correct'

Verweij snapt niets van kritiek na Mislintat-video: 'Ze zijn eigenlijk zo correct'

12 april - 19:24
33

Mike Verweij kan zich niet vinden in de kritiek op het Telegraaf-gesprek met Sven Mislintat. De videoploeg van de ochtendkrant ging naar het huis van de vertrokken Ajax-directeur toe, waar de Duitser in zijn voortuin werd aangetroffen.

In Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, komt het gesprek met Mislintat ter sprake. "Hij heeft vandaag zijn bijnaam eindelijk weer eens eer aangedaan", begint Verweij over Marius Maurits, de cameraman van De Telegraaf die aanwezig was bij gesprek met Mislintat. "Zijn bijnaam is bommetje, nu weet je wel waarom: als hij een filmpje maakt, ontploft er een bommetje."

"Het grappige vind ik dat Jeroen (Holtrop, de verslaggever van dienst, red.) en eigenlijk zo correct zijn", vervolgt Verweij. "Ze zijn naar Duitsland gegaan en ik dacht: wat gaan ze doen? Dat wordt niks. Op social media worden ze nu om de oren geslagen, terwijl ze eigenlijk heel correct zijn geweest: Mislintat wilde niet dat zijn huis gefilmd werd en kwam naar de openbare weg. Dat huis en Mislintat zijn - heel correct - ook niet in beeld gebracht."

Verweij benadrukt dat hij de kritiek op social media niet begrijpt. "Nu wordt er op social media de indruk gewekt alsof het heimelijk is opgenomen. Zij liepen daar met een hele grote blauwe plopkap, met de bekende T erop. Het is dus niet zo dat het stiekem is opgenomen. Ze hebben Mislintat vragen gesteld en daar wilde hij aanvankelijk geen antwoord op geven. Uiteindelijk kwamen er nog wel een paar korte antwoorden: nog even zijn straatje schoonvegen, nul komma nul zelfreflectie tonen. Dat is allemaal gelukt."

Presentator Pim Sedee benadrukt dat De Telegraaf Mislintat verschillende keren gevraagd heeft voor een interview. Valentijn Driessen constateert vervolgens, net als Verweij, dat Mislintat geen zelfreflectie toont. "Hij liet al vanaf de eerste vraag weten dat hij niet gesteld was op vragen. Dat mag, maar ik vind het wel onverstandig. Het zou juist heel goed zijn als hij een keer zijn verhaal uit de doeken zou doen. Het is namelijk absoluut geen plausibel verhaal, want er valt nauwelijks wat te rechtvaardigen wat hij heeft gedaan bij Ajax."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: