Bosz noemt eigen keuze 'onbegrijpelijk' en ziet andere houding bij PSV-spelers

Bosz noemt eigen keuze 'onbegrijpelijk' en ziet andere houding bij PSV-spelers

13 april - 16:33
11

Peter Bosz geeft stelt dat het eigenlijk 'onterecht en onbegrijpelijk' is dat hij Mauro Júnior op de bank posteert tegen Vitesse. De trainer van PSV vindt dat de Braziliaan in de afgelopen periode namelijk indruk heeft gemaakt.

Tegen Vitesse kiest Bosz voor Jerdy Schouten op het middenveld. André Ramalho keert daardoor terug in de basis, terwijl Mauro Júnior dus naar de bank verhuist. "Je moet keuzes maken. Ik vind dat Mauro het geweldig gedaan heeft, dus het is eigenlijk helemaal onterecht en onbegrijpelijk dat hij het elftal uit moet", is Bosz eerlijk bij ESPN. "Maar ja, ik mag er maar elf opstellen. Dus we moeten keuzes maken. Als je Jerdy naar het middenveld schuift, moet je daar een plek vrijmaken."

Bosz heeft Mauro Júnior apart genomen om dat uit te leggen. "Ja, zeker. Dat probeer ik hem dan uit te leggen. Hij heeft het me niet gezegd, of hij het wel of niet snapt. Ik snap namelijk zelf dat dit een hele vervelende mededeling is. Juist ook omdat ik vind dat hij het heel goed gedaan heeft."

Later vertelt de trainer van PSV dat hij ziet dat zijn spelers een iets minder geconcentreerde indruk maken. "Als ik heel eerlijk ben, merk je wel dat het allemaal iets losser is. Tenminste, dat denk ik te zien als trainer. Misschien zie ik dingen die er helemaal niet zijn, maar ik probeer daar waakzaam voor te zijn en de jongens op te wijzen. Of het moeilijk is, dat het losser is? "Ja. Ik denk dat wij op een bepaalde manier hier gekomen zijn: door heel hard te werken en gedisciplineerd er naartoe te leven. Het is menselijk, maar niet goed."