Kerkhofjes: 'Bod van 100 miljoen op hem moet PSV afwijzen, het dubbele zelfs ook'

Kerkhofjes: 'Bod van 100 miljoen op hem moet PSV afwijzen, het dubbele zelfs ook'

13 april - 13:34
167

Als PSV komende zomer een bod van honderd miljoen krijgt op Jerdy Schouten, dan moeten de Eindhovenaren daar niet mee akkoord gaan. Dat vinden Willy en René van de Kerkhof, die in Schouten 'de Willem van Hanegem van PSV' zien.

In gesprek met het Algemeen Dagblad delen de Kerkhofjes hun mening over Schouten. De controleur kwam afgelopen zomer over van Bologna en maakt indruk in zijn eerste seizoen in Eindhoven. "Zo’n Jerdy Schouten, hè. Voor mij is hij de Willem van Hanegem van PSV", zegt Willy. "Een briljant regisseur. Alleen is Schouten dan een stukje sneller dan Willem. Én gezegend met een goed rechterbeen."

Wedden

Meer odds

René is het eens met zijn broer. "Al zou een club 100 miljoen willen betalen voor Schouten, dan nóg moet je hem niet laten gaan." Willy wil zelfs nog een stapje verder gaan. "Nog niet voor het dubbele. Zo veel overzicht, zo makkelijk voetballend. Een fenomeen is hij. Zet hem bij Manchester City neer en hij doet ook zo mee."

"Gek is dat eigenlijk, dat die jongen eerst nog jaren vrij anoniem in Italië heeft gevoetbald, voordat hij naar ons kwam. Snapte gij dat nou, Willy?", vraagt René zich hardop af. "Nee, ik snap er niks van dat hij niet eerder is ontdekt", antwoordt zijn broer. "En wij snappen toch veul, hè, René?"