Van Gastel moet vrezen voor ontslag: 'Stonden met het schaamrood op de kaken'

Van Gastel moet vrezen voor ontslag: 'Stonden met het schaamrood op de kaken'

13 april - 18:09
20

De druk op Jean-Paul van Gastel neemt steeds meer toe vanwege teleurstellende resultaten in de Keuken Kampioen Divisie. De trainer van NAC Breda zag zijn ploeg afgelopen vrijdag voor de vierde keer op rij punten verspelen. NAC verloor in eigen huis met 1-4 van FC Dordrecht.

Van Gastel zal na dit seizoen vertrekken bij NAC, al zien een aantal supporters dat liever eerder gebeuren. Tijdens de wedstrijd tegen Dordrecht verschenen er witte zakdoekjes op de tribunes. "We maken persoonlijke fouten en daardoor krijgen we twee goals tegen. En de derde treffer was voor ons echt een nekschot", begon Van Gastel tegenover ESPN na afloop.

"Ik vond Dordrecht op alle vlakken beter dan wij", vervolgde Van Gastel. "De wisselvalligheid krijgen we op de een of andere manier niet onder controle." In de slotfase klonk er een oorverdovende stilte in het Rat Verlegh Stadion. "Ons publiek staat altijd achter ons, maar ik snap dat het na de 1-3 en de 1-4 stilvalt. De teleurstelling is logisch."

Verdediger Jan Van Den Bergh baalde ook enorm. "We waren veel te slap. Het ging in de tweede helft alleen maar van kwaad tot erger. We stonden met het schaamrood op de kaken voor ons eigen publiek. Je moet er hier wel heel veel voor doen, wil het stadion stilvallen. Daar hebben wij absoluut aan meegewerkt. Dat kunnen we niet maken naar de supporters toe", besloot hij.

NAC staat momenteel op de zevende plek in de KKD en heeft dus virtueel een ticket voor de play-offs te pakken. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen voor de ploeg uit Breda.