Nijland heeft genoeg handtekeningen verzameld

Nijland heeft handtekeningen binnen en gaat gooi doen naar voorzitterschap KNVB

14 april om 12:10
Laatste update: 14 april om 12:22

Hans Nijland heeft genoeg handtekeningen van leden verzameld om officieel deel te namen aan de race om het voorzitterschap van de KNVB. De oud-directeur van FC Groningen heeft ten minste tien handtekeningen binnen, het minimale vereiste aantal om te kunnen participeren. 

Nijland zal de verzamelde handtekening vanaf begin komende week overdragen aan de KNVB. Vervolgens zal de bond de kandidatuur van Nijland officieel bevestigen. "Dit is pas stap één, maar hier spreekt wel vertrouwen uit. Ik ben trots dat ik ben voorgedragen door het Supporterscollectief, goed voor 1,3 miljoen leden. Dat zegt wel iets", vertelt hij, opgetekend door RTV Noord

Nijland krijgt naar eigen zeggen steunbetuigingen uit heel Nederland. "Ik sta er heel helder en heel nuchter in. Ik focus mij niet op andere kandidaten", vervolgt hij. "Ik ben Hans en ik word een andere bondsvoorzitter dan de voorzitters hiervoor. Ik sta met de poten in de klei, want ik vind dat je als KNVB zijnde en als bondsvoorzitter hartstikke dicht bij clubs, supporters en andere stakeholders moet staan."

Het voormalig gezicht van FC Groningen maakte vorig maand bekend een gooi te willen doen naar de vacature die vrijkomt. omdat Just Spee per 1 juni zijn werkzaamheden neerlegt. Nijland zal tegenkandidaat zijn van zowel politiecommissaris Frank Paauw, als Jeanet van der Laan, oud-international en voormalig lid van de Tweede Kamer. 

"Ik ga ervan uit dat de kandidaten zich tijdens de bondsvergadering op 27 mei moeten presenteren. Diegene met het meeste draagvlak wordt wat mij betreft de nieuwe voorzitter. Ik ben dan ook de eerste die of Frank Paauw of Jeanet van der Laan feliciteert als een van hen wordt gekozen", besluit Nijland tegenover RTV Noord.