Kraay: 'Hij heeft te weinig credits gehad bij PSV, ongelooflijk goed'

Kraay: 'Hij heeft te weinig credits gehad bij PSV, ongelooflijk goed'

14 april - 15:12
28

Hans Kraay junior vindt dat Sergiño Dest meer waardering verdient. De ESPN-verslaggever meent dat de 23-jarige vleugelverdediger wat onderbelicht is gebleven in het kampioensjaar van PSV.

Dest maakte zaterdag weer een sterke indruk in het Eredivisie-duel met Vitesse (6-0). "Ik heb heel erg op hem gelet. Hij gaat, hij doet, hij is snel, hij schakelt om", somt Kraay op bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik ken geen enkele back die op de rechtsback van de tegenpartij afgaat en dan binnendoor of buitenom gaat", aldus de verslaggever, die ook beelden laat zien, waarin de FC Barcelona-huurling snel omschakelt. "Dít is het moderne voetbal."

"Hij is rechts, maar met zijn linkerbeen heeft hij ook een heel fijn voorzetje", vervolgt Kraay zijn lofzang. "Hij heeft in dit kampioensjaar misschien wel iets te weinig credits gehad, want ik vind het een fantastische speler. Wat is hij ongelofelijk goed."

Sjoerd Mossou vraagt zich af of de Amerikaanse international houdbaar is. PSV huurt hem dit seizoen van FC Barcelona, met een optie tot koop van tien miljoen euro. "Dit is een speler die in de top en subtop van Europa voor zoveel clubs interessant is", meent de Algemeen Dagblad-verslaggever. "Als hij naar een goede club uit Engeland of Spanje kan, is hij denk ik niet te houden."

Kraay denkt dat PSV moet proberen om een deal te sluiten met Dest. "We lichten je optie, we maken tien miljoen euro over naar FC Barcelona. En je krijgt een heel mooie optie, dat als er over een jaar een club komt, je al voor twintig miljoen euro weg mag. Dat ze geen astronomische clausule opnemen."

Dest benadrukte zaterdag dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij PSV. De ex-Ajacied zei ook dat er zeker een kans is dat hij in Eindhoven blijft, maar hij moet de knoop nog doorhakken.