Groningen pakt late zege op VVV Venlo

Groningen houdt kans op directe promotie in leven door late zege in Venlo

14 april om 18:39

FC Groningen houdt de kans op directe promotie naar de Eredivisie in leven. Met een late goal zorgde Jorg Schreuders ervoor dat de ploeg van Dick Lukkien met een goed gevoel aan de lange busreis terug kon beginnen. 

Voor de Groningers was de wedstrijd in Venlo een zeer belangrijke. Bij een nederlaag zou het gat met de huidige nummer twee Roda JC groeien naar zes punten. Bij een zege kon Groningen de Limburgers in het vizier houden in de strijd om directe promotie. VVV begon de wedstrijd op plek elf met evenveel punten als de nummer tien SC Cambuur en de nummer twaalf FC Emmen.

Groningen begon de wedstrijd rustig en had veelvuldig de bal in de openingsfase. Enorme kansen bleven echter uit en ook in de tweede helft kregen de bezoekers geen enorme mogelijkheden. Uiteindelijk bleek Schreuders tien minuten voor tijd de verlosser. De middenvelder van Groningen tikte een heerlijke assist van Marvin Peersman binnen en zorgde zo voor de zege. Groningen blijft daardoor in het spoor van Roda JC en koploper Willem II.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: