Afellay en Vermeulen oneens over EK-kansen Oranje: 'In Hamburg vliegen we eruit'

Afellay en Vermeulen oneens over EK-kansen Oranje: 'In Hamburg vliegen we eruit'

15 april - 12:20 Laatste update: 12:55
53

Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen zijn het niet eens over de EK-kansen van Oranje. Volgens Afellay maakt het Nederlands elftal kans op de eindzege, terwijl Vermeulen er een, naar eigen zeggen, 'realistischer' beeld op nahoudt. 

Ronald Koeman vertelde eerder dat het Nederlands elftal moet uitstralen voor de EK-winst te gaan. Zijn de heren aan tafel van Studio Voetbal ook zo positief over de kansen van Oranje? "Frenkie is een van je sleutelspelers en Virgil van Dijk is in goede doen. Het is wel jammer dat Memphis Depay wegvalt, maar goed dat Nathan Aké weer terugkomt", ziet Ibrahim Afellay. "Dat zijn toch wel de spelers die voor Nederland de kar moeten trekken."

Volgens Afellay komt Oranje dan ook geen kwaliteit te kort. "We hebben hartstikke goede spelers, maar je bent natuurlijk afhankelijk van de fitheid. Is iedereen fit, dan maken we absoluut kans." Arno Vermeulen ziet het anders. "Zo optimistisch was hij (Koeman, red.) niet, toch?" Zelf is Vermeulen dat in ieder geval niet.

"We worden tweede in de groep en de achtste finale spelen we tegen de nummer twee uit de groep van België, dat is een makkie. Daarna worden we uitgeschakeld in de kwartfinale tegen Portugal in Hamburg. Het is heel simpel."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: