'Ajax onderzoekt Juan Miranda van Real Betis'

'Ajax onderzoekt transfervrije komst van Real Betis-verdediger'

15 april om 13:19
Laatste update: 15 april om 13:23

Volgens geruchten uit Spanje onderzoekt Ajax de mogelijkheid om Real Betis-verdediger Juan Miranda aan te trekken. De Amsterdammers zijn echter niet de enige club met interesse. Ook Benfica, Olympique Marseille, Real Sociedad en AC Milan zouden op de handtekening van de 24-jarige linksback azen. Dat meldt El Desmarque

'Miranda heeft nog twee maanden de tijd om over zijn toekomst te beslissen', verwijst het Spaanse medium naar de situatie van de verdediger, die eind dit jaar uit zijn contract loopt. Naar verluidt zou het verlengaanbod van Betis 'als onvoldoende worden beschouwd', waardoor de vertegenwoordigers van Miranda andere opties onderzoeken. Daarbij wordt ook de naam van Ajax als geïnteresseerde partij genoemd. 

Miranda zou eerder al een vijfjarig aanbod van AC Milan hebben gekregen maar die gesprekken lijken uitgedoofd, aldus de Spanjaarden. Ook Olympique Marseille, dat Miranda vier jaar geleden ook al op de korrel zou hebben gehad, wordt nadrukkelijk genoemd. 

'Tenzij er een onverwachte wending komt, wordt Juan Miranda kosteloos vrijgelaten door Betis', valt er verder te lezen. 'Hoe dan ook, de speler zal pas een beslissing nemen als het seizoen voorbij is.' Daarbij lijkt hij wel de voorkeur te geven aan een team dat Europees actief is. 

Miranda komt uit de jeugdopleiding van Real Betis, maar stapte daarna over naar de jeugd van FC Barcelona. Na uitleenbeurten aan Schalke 04 en zijn oude club Betis, nam laatstgenoemde hem in 2021 transfervrij over. Voor Betis speelde hij dit seizoen 26 wedstrijden in alle competities, waarin hij één keer scoorde en één assist gaf.