Nagelsmann-terugkeer naar Bayern wordt concreter

'Bayern heeft bijna beet bij beoogde Tuchel-opvolger, contract ligt al klaar'

15 april om 18:50
Laatste update: 15 april om 18:50

Het begint er steeds meer op te lijken dat Julian Nagelsmann na komende zomer terugkeert bij Bayern München. Dat meldt BILD maandagmiddag. De 36-jarige bondscoach, die Duitsland op het EK naar de eindzege moet loodsen, praat met Der Rekordmeister over een langdurig contract. 

Nagelsmann was tussen juli 2021 en maart 2023 al trainer van Bayern. In zijn eerste jaar won hij de de landstitel met de Duitse topclub, maar in zijn tweede seizoen werd hij vlak voor het einde de laan uitgestuurd. Ruim een halfjaar later trad hij in dienst als bondscoach van Duitsland, maar dat avontuurlijk lijkt na het EK voorbij te zijn. 

BILD weet te melden dat de terugkeer van Nagelsmann naar Bayern steeds concreter wordt. De onderhandelingen bevinden zich in een ver stadium en Nagelsmann kan zijn handtekening gaan zetten onder een contract voor drie of vier jaar. Alle seinen staan op groen, maar een volledige overeenkomst is er nog niet. 

De gesprekken met Nagelsmann kwamen in een stroomversnelling toen Bayer Leverkusen-succestrainer Xabi Alonso een aanbod van Bayern afwees. Mocht een terugkeer van Nagelsmann onverhoopt afketsen, dan staan Roberto De Zerbi en Unai Emery op shortlist als eventuele andere kandidaten.