Tuchel gaat in op situatie De Ligt en Mazraoui: 'Ik ga even met hem praten'

Tuchel gaat in op situatie De Ligt en Mazraoui: 'Ik ga even met hem praten'

16 april - 15:02
41

Thomas Tuchel heeft dinsdagmiddag zijn boekje opengedaan over de situatie van Mathijs de Ligt en Noussair Mazraoui rondom de Champions League-return tegen Arsenal. Volgens de hoofdtrainer van Bayern München kan De Ligt op een basisplaats rekenen, maar wordt dit voor de Marrokaans international lastig.

Afgelopen zomer was De Ligt zeer zelden een basisklant bij Bayern. Volgens Tuchel had dit niet te maken met een vaste rangorde. "Matthijs is nooit onze nummer vier qua centrale verdedigers geweest. Het gaat altijd om timing. We hebben de situatie gehad waarin we vier fitte centrale verdedigers hebben gehad en hebben altijd vertrouwen in hem gehad, net zoals we dat nu ook in Min-Jae Kim en Dayot Upamecano hebben. We hebben morgen een Matthijs in topvorm nodig", aldus de Duitse coach.

Waar De Ligt dus op een basisplek kan rekenen, lijkt dat voor Mazraoui niet het geval te zijn. De Marokkaan kreeg onlangs nog kritiek van Tuchel. Maar Bayern zit krap in de linksbacks. "Na de laatste training zullen we beslissen wie er als linksback gaat starten. Ik ga ook nog even met Noussair praten om te zien hoe het met hem gaat", aldus Tuchel. 

De oefenmeester stelt dat de oud-Ajacied al tien weken lang geen vaste routine heeft vanwege blessures, ziekte en het vasten tijdens de ramadan. "Hij heeft echt op zijn tanden moeten bijten, maar we maken de beslissing vanavond", besluit Tuchel.

Bayern München staat woensdagavond tegenover Arsenal in de kwartfinales van de Champions League. De aftrap in München is om 21:00 uur. De wedstrijd in Londen eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: