'Als PSV vijftig, zestig miljoen kan vangen, gaat er strik om Bakayoko'

'Als PSV vijftig, zestig miljoen kan vangen, gaat er strik om Bakayoko'

16 april - 15:26
146

Willy en René van de Kerkhof vinden dat PSV deze zomer moet instemmen met een transfer van Johan Bakayoko. De broers hopen daarentegen dat huurlingen Sergiño Dest en Malik Tillman behouden blijven voor de Eindhovenaren.

"Dest is aan een geweldige periode bezig, hij is al wekenlang de beste speler van PSV. Dat vind ik wel een compliment waard", begint Willy in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "PSV moet echt alles doen om hem te behouden, ik zou hem heel graag nog een jaar hier hebben. Hier weet hij zeker dat hij speelt." De Eindhovenaren kunnen Dest voor tien miljoen euro overnemen van FC Barcelona. De vleugelverdediger weegt momenteel zijn opties. 

Naast Dest hoopt PSV ook Tillman langer te behouden. De spelmaker kost zo'n tien tot vijftien miljoen euro, maar Bayern München kan nog een streep zetten door de deal door een 'boete' van een paar miljoen te betalen. "PSV moet hem kopen. Hij is gewoon goed en heeft een basisplaats afgedwongen. PSV moet alles doen om ze beide te behouden."

Waar de Amerikaanse internationals moeten blijven, staan de broers wel open voor een lucratieve verkoop van Bakayoko. "Als ze echt vijftig, zestig miljoen kunnen vangen, dan gaat er een strik omheen", zegt René over de Belgische rechtsbuiten. "In een doos met schuimrubber eromheen zodat er niks mee gebeurt. En dan brengen we hem zelf weg", voegt Willy toe.

PSV zal zelf ook de transfermarkt opgaan, maar volgens René hoeven de Eindhovenaren niet bij Ajax aan te kloppen voor spelers. "Haha, volgende vraag. Nee, ik zou er geen van Ajax willen." Willy ziet dat een beetje anders. "Kenneth Taylor vind ik geen verkeerde. En die Kaplan misschien, maar meer ook niet."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: