Ronaldo wint rechtszaak: Juventus moet miljoenenbedrag betalen

Ronaldo wint rechtszaak: Juventus moet miljoenenbedrag betalen

17 april - 19:49
21

Cristiano Ronaldo is door de rechtbank van Turijn in zijn gelijk gesteld. De Portugees, die sinds vorig jaar bij Al Nassr speelt, heeft de arbitragezaak van Juventus gewonnen. De Oude Dame moet hem 9,8 miljoen euro aan achterstallige betalingen overmaken.

In september vorig jaar sleepte Ronaldo zijn voormalig broodheer voor de rechter. De superster stelde recht te hebben op een bedrag van 19,9 miljoen euro. Het zou gaan om achterstallig salaris, dat wegens de coronapandemie pas later uitgekeerd hoefde te worden. Ronaldo claimde het geld echter nooit te hebben ontvangen en wordt nu in zijn gelijk gesteld door de rechtbank.

Juventus moet Ronaldo nu 9,8 miljoen euro betalen. Daarbovenop komen de wettelijke rente en de kosten voor de rechtszaak, wat betekent dat de Portugees in totaal 19,5 miljoen euro ontvangt. Ronaldo is niet de eerste voormalig speler van Juventus de de club aanklaagt. Paulo Dybala, inmiddels speler van AS Roma, claimde ook zijn salaris niet te hebben gekregen. De Argentijn trof eerder een schikking met Juve van drie miljoen euro.

Ronaldo speelde tussen 2018 en 2021 voor Juventus. Hij speelde 134 officiële wedstrijden voor de club en won er onder meer twee keer de Serie A.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: