Van Basten twijfelt aan De Ligt: 'Sinds zijn Ajax-tijd niet direct beter geworden'

Van Basten twijfelt aan De Ligt: 'Sinds zijn Ajax-tijd niet direct beter geworden'

17 april - 21:11
50

Marco van Basten vindt dat de ontwikkeling van Matthijs de Ligt na zijn vertrek bij Ajax in 2019 is gestagneerd. De voormalig topspits twijfelt of de centrale verdediger van Bayern München ooit nog zijn ware plafond gaat aantikken. 

In de studio van Ziggo wordt De Ligt voorafgaand aan de cruciale Champions League-return tegen Arsenal uitgelicht. Van Basten is blij dat de Nederlander een basisplaats heeft. "Het is trouwens wel goed dat De Ligt speelt, want zijn concurrentie aan het begin van het seizoen was behoorlijk, met Kim en Upamecano."

Het treffen met Arsenal is niet alleen belangrijk voor Bayern, maar ook zeker voor De Ligt als individu, vervolgt Van Basten. "Hij staat wel voor een examen, zeker. Ik vind hem, als je hem vergelijkt met zijn tijd bij Ajax, niet direct beter geworden. Hij is meer ervaren, maar ik vond hem rustiger aan de bal vroeger. Hetgeen ik een tijdje terug al heb gezegd is dat hij moet leren verdedigen met losse handjes. Dat heeft hij nog steeds niet echt gedaan. Hij blijft overal induiken en is dus ook veel te vaak geblesseerd."

De Ligt is nog altijd maar 24 jaar oud, maar Van Basten twijfelt of de Oranje-international ooit die stap gaat maken. "Dat weet ik niet ik niet. Ik hoop het. Het wordt wel tijd dat dat gaat opschieten."