Bayern en De Ligt dompelen Arsenal in rouw en stoten door naar halve finale CL

Bayern en De Ligt dompelen Arsenal in rouw en stoten door naar halve finale CL

17 april - 22:54
69

Bayern München heeft zich woensdagavond ten koste van Arsenal geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Na het spektakelstuk van vorige week in Londen was het in Zuid-Duitsland iets behoudender. Na ruim een uur spelen viel het doek voor The Gunners, die Joshua Kimmich er niet van konden weerhouden om de enige treffer van de avond te maken. 

Arsenal en Bayern maakten er vorige week in het Emirates een waar voetbalfeest van: 2-2. De verwachtingen voorafgaand aan de return waren dan ook groot. Bij de Duitse topclub waren er basisplaatsen voor zowel Matthijs de Ligt, als Noussair Mazraoui, die de afwezige Alphonso Davies verving. De thuisclub werd via Harry Kane al na vier minuten spelen gevaarlijk, maar de Engelsman tikte de bal naast. 

In het ietwat teleurstellende restant van de eerste helft deelden beide elftallen nog wat speldenprikjes uit. De sterk spelende Mazraoui werd een aantal keer gevaarlijk, terwijl Arsenal via Martin Ødegaard en vooral Gabriel Martinelli in de buurt kwam van de openingstreffer. De Braziliaan kreeg de bal in zeer kansrijke positie, maar schoot de bal recht op Manuel Neuer. 

Na rust begon Bayern flitsend. De druk op de Arsenal-achterhoede werd direct opgevoerd, en Leon Goretzka raakte al snel de lat met een kopbal. Ongeveer een kwartier kwam Der Rekordmeister alsnog op voorsprong. Kimmich kopte een voorzet van Raphael Guerreiro langs David Raya. 

Die klap kwam Arsenal niet meer te boven. Invaller Gabriel Jesus kreeg nog wel een dot van een kans, maar de poging van de Braziliaanse spits miste richting. Enkele minuten voor tijd was ook Ødegaard nog dichtbij de 1-1, maar De Ligt en co. bleven overeind, waardoor Bayern zich plaatst voor de halve finale, iets wat voor het laatst lukte in het seizoen 2019/20, toen het miljardenbal uiteindelijk ook gewonnen werd. Voor Arsenal gaat de focus nu volledig op de Premier League-titelstrijd.