De Mos tipt Arsenal als nieuwe club voor Veerman

De Mos tipt Veerman voor volgende stap: 'Daar is hij heel geschikt voor'

18 april om 09:59

Aad de Mos vindt Joey Veerman perfect in de Premier League passen. In gesprek met SoccerNews noemt hij wederom de naam van Arsenal als perfecte bestemming. Een stap naar Real Madrid raadt De Mos Veerman af.

"Hij is echt geschikt voor het Engelse voetbal", vertelt de voormalig trainer over de PSV-middenvelder. "Maar dan moet je moet ook kijken naar de manier van spelen. Hij heeft eerst de stap gemaakt naar SC Heerenveen. Toen heeft hij de stap naar PSV goed verwerkt en is hij de belangrijke aanjager geworden samen met Jerdy Schouten op het middenveld."

Kijkend naar andere mogelijke clubs voor Veerman ziet De Mos een stap naar Spanje niet zitten. Voornamelijk doelend op Real Madrid. "Bij Real Madrid hebben ze al hele goede middenvelders, met Eduardo Camavinga, Aurélien Tchouameni en Jude Bellingham. Bij Real Madrid zou Veerman niet zo veel wedstrijden spelen." De 25-jarige middenvelder heeft nog een contract tot 2026 bij PSV, maar de Eindhovenaren willen graag verlengen.

De Mos noemt Arsenal als een perfecte bestemming voor Veerman en dat vindt hij nog altijd. "Ik vind Veerman dus een typische speler voor Arsenal." De Mos tipte Veerman eerder in Goedemorgen Eredivisie al bij de Engelse club. "Die kan zo bij Arsenal mee. Je moet denken aan een bedrag van veertig miljoen voor hem denk ik. Dat voetbal bij Arsenal is op zijn lijf geschreven. Steekballetjes geven en tussen de linies denken", zei de voormalig trainer toen.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: