Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge

Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic
18 april om 23:55

Fenerbahçe is in de kwartfinale van de Conference League uitgeschakeld. Onder meer Dusan Tadic miste vanaf elf meter in de beslissende strafschoppenserie tegen Olympiakos.

Fenerbahçe - Olympiakos
Fenerbahçe kwam vorige week met liefst 3-0 achter in Griekenland, voordat het de schade alsnog wist te beperken (3-2). De Turkse topclub moest desondanks in de achtervolging voor eigen publiek. Al na elf minuten was het raak via Irfan Kahveci, waardoor de stand over twee duels weer in evenwicht was. Fenerbahçe verzuimde daarna om Olympiakos de genadeklap uit te delen, waardoor er een verlenging kwam. Ook daarin werd geen beslissing geforceerd.

In de penaltyserie eiste Dusan Tadic de eerste bal op, maar de Servische ex-Ajacied zag zijn inzet gekeerd worden. Dat brak Fener op, want ook teamgenoten Cengiz Ünder en Leonardo Bonucci misten. Olympiakos mag zich nu meten met Aston Villa.

PAOK Saloniki - Club Brugge
Club Brugge leverde een historische prestatie. Voor het eerst in 31 jaar staat er weer een Belgische ploeg in de halve finale van een Europees toernooi. Brugge, met Bjorn Meijer in de basis, won de return tegen PAOK Saloniki met 0-2. Dat was na de 1-0 thuiszege van een week eerder ruim voldoende. Ferran Jutglà was met twee goals de gevierde man. De Belgische club neemt het nu op tegen Fiorentina.