De Roon na plaatsing voor halve finale Europa League: 'Dan is het hopen...'

De Roon na plaatsing voor halve finale Europa League: 'Dan is het hopen...'

19 april - 07:54
12

Marten de Roon heeft er vertrouwen in dat Atalanta de Europa League kan winnen. De Nederlander schakelde samen met zijn ploeg favoriet Liverpool uit en dus is het geloof toegenomen in Bergamo.

Over twee duels was Atalanta met 3-1 te sterk voor Liverpool, mede door een verrassende 0-3 zege op Anfield. "Je gaat de eerste wedstrijd naar Anfield en dan ben je misschien een beetje nerveus over wat er gaat gebeuren", vertelt De Roon tegenover ESPN. "Dan is het hopen dat je een resultaat meeneemt naar de tweede wedstrijd."

Door de 0-3 overwinning tijdens de heenwedstrijd steeg het geloof bij Atalanta in plaatsing voor de halve finales van de Europa League. "Dat geeft aan: het kan, zelfs tegen het grote Liverpool zijn er altijd kansen", aldus de 42-voudig Oranje-international. "Dat heeft gewoon vertrouwen gegeven. Als je Liverpool kan uitschakelen, weet je dat je mee kan doen. We gaan met heel veel trots en zin naar de halve finale toe."

In de halve finales van de Europa League wacht voor Atalanta een tweeluik met Olympique Marseille. De heenwedstrijd staat voor donderdag 2 mei op het programma in Frankrijk, terwijl een week later de return wordt afgewerkt in Bergamo. De winnaar over twee wedstrijden speelt tegen AS Roma of Bayer Leverkusen in de finale op woensdag 22 mei in het Aviva Stadium (Dublin).

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: