Meijer lovend over 'nieuwe special one': 'Heeft die jongens gehersenspoeld'

Meijer lovend over 'nieuwe special one': 'Heeft die jongens gehersenspoeld'

19 april - 08:47
9

Erik Meijer ziet in Xabi Alonso een nieuwe 'special one'. De voormalig spits van Bayer Leverkusen is lovend over de trainer van zijn oude club, en hoopt dat veel spelers aanblijven om zich ook in de Champions League te tonen onder de Spaanse oefenmeester. Zo geeft Meijer aan in gesprek met ESPN.

Op de vraag of Xabi Alonso gezien kan worden als een 'special one' antwoordt Meijer gedecideerd: "Ja, ja. Hij trainde de Onder 23 bij Real Sociedad en Simon Rolfes is bij hem op de thee gekomen om hem trainer te maken bij Bayer Leverkusen. Dan kan het twee kanten op. Ik stuurde Simon een appje en vroeg wat voor trainer het nou eigenlijk was. Hij zei alleen maar: hij kan dat, hij heeft zijn eigen filosofie."

"Zo is hij gaan werken", vervolgt Meijer. "Hij heeft zijn eigen filosofie overgebracht. Hij heeft zes weken voorbereiding gehad en heeft die jongens helemaal gehersenspoeld met hoe hij wil spelen, en het is gewoon fantastisch om naar te kijken."

Meijer beaamt dat er gevreesd wordt voor een leegloop bij Leverkusen, maar ziet voor spelers ook een grote motivatie om te blijven. "Die angst is er altijd. Zeker als je weet dat er in het zuiden van het land Bayern München is, en altijd als het ergens spannend werd dan kochten ze Dortmund leeg, of Mönchengladbach leeg. Zo kun je je concurrent natuurlijk ook pijn doen. Het fijne is alleen dat het een beetje gedraaid is in Duitsland. Niet elk jong talent gaat naar Bayern München. En ik denk dat de jongens die nu onder Xabi Alonso hebben gespeeld, ook onder hem de Champions League spelen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: