Leverkusen-CEO duidelijk: 'Er is interesse van meerdere clubs, maar hij blijft'

Leverkusen-CEO duidelijk: 'Er is interesse van meerdere clubs, maar hij blijft'

16 april - 13:19 Laatste update: 13:24
27

Volgens Bayer Leverkusen-CEO Fernando Carro speelt Florian Wirtz volgend seizoen nog in de BayArena. Dit meldt transfer-expert Fabrizio Romano op X.  

"Florian Wirtz blijft bij ons volgend seizoen", valt te lezen in de tweet van Romano. "Het plan is duidelijk, samen met zijn vader (en zaakwaarnemer Hans Wirtz red.). Er is interesse van meerdere clubs, maar hij blijft."

In februari gaf Hans Wirtz ook al aan dat zijn zoon voor Leverkusen blijft spelen. "Florian heeft een contract in Leverkusen tot 2027. Wat er daarna gebeurt weten we niet, maar we kijken over twee jaar wel waar dit naartoe leidt. Florian is ook erg blij met zijn coach Xabi Alonso, die het beste in hem naar boven brengt."

De 20-jarige Wirtz wordt gezien als een van de grootste Duitse voetbaltalenten van dit moment. Hij maakte zijn debuut voor Leverkusen toen hij 17 jaar oud was en speelde inmiddels ook al enkele keren in het Duitse elftal. In 29 Bundesliga-duels wist de aanvallende middenvelder elf keer  te scoren en 10 assist te geven. 

In de kampioenswedstrijd van Bayer Leverkusen tegen Werder Bremen maakte Wirtz een hattrick. De ploeg van Xabi Alonso wist voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van Duitsland te worden. Na de wedstrijd ontstond er een ware pitch invasion.