'Ellende' bij NEC lijkt voorbij: 'Snap dat niet zoveel mensen naar ons keken'

'Ellende' bij NEC lijkt voorbij: 'Snap dat niet zoveel mensen naar ons keken'

19 april - 09:59
55

Bram Nuytinck en Bart van Rooij merken dat de sfeer rondom NEC erg is veranderd. De Nijmegenaren draaien een uitstekend seizoen met een zesde plaats in de Eredivisie en komende zondag staat de bekerfinale tegen Feyenoord op het programma.

"NEC is ontzettend veranderd vergeleken met twaalf jaar geleden", concludeert Nuytinck in gesprek met De Gelderlander. De ervaren verdediger keerde afgelopen zomer na twaalf jaar terug in Nijmegen. Hij merkt dat de club veel professioneler is geworden. "Maar ook de beleving in Nijmegen is heel anders geworden. Toen zag je veel lege plekken op de tribunes en nu zijn alle thuiswedstrijden uitverkocht en zitten de uitvakken vol als we uit spelen. Ik snap achteraf ook wel dat er niet zoveel mensen naar ons wilden kijken, want het voetbal was erg slecht. Alleen maar de lange bal en beuken. Dan worden de mensen momenteel meer vermaakt."

"Ik heb ook nog wel periodes gehad dat we met NEC echt belabberd speelden", reageert Van Rooij op de uitspraken van Nuytinck. Eerstgenoemde kan zich nog goed de tijd in de Keuken Kampioen Divisie herinneren waarin NEC bijvoorbeeld verloor van Telstar en TOP Oss. "Er was zoveel gemor en er leek geen einde aan de ellende te komen. Maar toen was daar de promotie naar de eredivisie en sindsdien is het ontzettend hard met ons gegaan. Dat beschouwen we met zijn allen misschien iets te veel als een vanzelfsprekendheid, terwijl we ons soms ook moeten realiseren waar we vandaan zijn gekomen. Want het is best bijzonder wat we hebben gepresteerd."

Nuytinck spreekt van een geweldig gevoel, om zo'n successeizoen nog mee te maken aan het einde van zijn carrière. "Ook de supporters gun ik dat enorm", aldus de verdediger. "Ik denk dat het in heel Nederland een trend is dat mensen snel negatief zijn. Iedereen weet dat Nijmegenaren nuilen (zeuren, red.), dus als het niet goed gaat, dan krijgen we dat te horen. Alleen werden wij als spelers twaalf jaar geleden echt verrot gescholden vanaf de tribunes. Wat dat betreft is de sfeer in het stadion gigantisch verbeterd."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: