Veelbesproken Martínez ondanks opmerkelijke regel tóch geschorst voor halve finale

Veelbesproken Martínez ondanks opmerkelijke regel tóch geschorst voor halve finale

19 april om 17:06

Emiliano Martínez zal de eerste halve finale van de Conference League moeten toekijken. De doelman pakte bij Aston Villa een heldenrol in de beslissende kwartfinale tegen Lille OSC dankzij een opmerkelijke regel, maar is nu toch geschorst.

Aston Villa zal het in de eerste halve finale van de Conference League tegen Olympiakos moeten doen zonder Martínez. De Argentijnse sluitpost kreeg donderdagavond tegen Lille tweemaal een gele kaart. Één keer tijdens de wedstrijd voor tijdrekken, de andere keer tijdens de allesbeslissende penaltyserie. Toch mocht de doelman blijven staan. Dat zorgde voor veel verbazing, maar de regel is dat kaarten tijdens de strafschoppenserie niet bovenop de kaarten tijdens een wedstrijd tellen voor doelmannen. Toch is de sluitpost geschorst voor de halve finale.

Dat is terug te lezen in de reglementen van de UEFA. Bij drie gele kaarten die geen rode kaart hebben opgeleverd, is een doelman toch geschorst. Martínez pakte zowel in het heenduel als tijdens de return een gele kaart tijdens de reguliere speeltijd. Tijdens de penaltyserie kreeg de Argentijn er nog een.

In een statement heeft de UEFA laten weten dat Martínez door die regel het eerste duel met Olympiakos op donderdag 2 mei moet missen. De tweede wedstrijd, waarin hij mogelijk weer beslissend kan zijn in een penaltyserie, is hij weer inzetbaar.