Driessen niet overtuigd van Oranje-klant: 'Niveau is goed, maar geen meerwaarde'

Driessen niet overtuigd van Oranje-klant: 'Niveau is goed, maar geen meerwaarde'

20 april - 16:27 Laatste update: 16:59
42

Valentijn Driessen heeft, met het oog op het EK in Duitsland, weinig vertrouwen in de selectie van het Nederlands elftal. De chef voetbal meent dat er bij Oranje geen spelers van de buitencategorie rondlopen, zoals dat bij landen als Engeland en Frankrijk wel het geval is. 

"Al die spelers van het Nederlands elftal, die blinken natuurlijk niet echt uit", begint Driessen zijn relaas in de Kick-off podcast van De Telegraaf. "Memphis Depay is geblesseerd, Frenkie de Jong komt van een blessure terug en die zagen we niet tegen PSG. Virgil van Dijk is verschrikkelijk wisselvallig en de beste keeper (Driessen doelt op Justin Bijlow, red.) heeft al acht op negen weken niet gespeeld. Dat belooft weinig goeds."

Andere landen hebben het dan ook beter voor elkaar, meent Driessen. "Als je Frankrijk ziet, dan staat daar gewoon de voorhoede van PSG. En die staan in de halve finale (Champions League, red.). Engeland heeft nog wel een aantal goede spelers en aanvallers."

Driessen blikt tevens terug op de tweestrijd tussen Liverpool en Atalanta in de Europa League. "Cody Gakpo zagen we niet tegen Atalanta. Teun Koopmeiners zag je wel. Het niveau van Koopmeiners is goed, maar is geen meerwaarde voor het Nederlands elftal. Daar zoek je natuurlijk naar, spelers die op het allerhoogste niveau een meerwaarde kunnen vertegenwoordigen. Die hebben we gewoon niet bij Oranje."