Hancko: 'Niet veel clubs kunnen mij betalen'

Hancko spreekt over volgende stap: 'Niet veel clubs kunnen mij betalen'

21 april om 07:42
Laatste update: 21 april om 13:08

David Hancko richt zich volledig op de bekerfinale tegen NEC, maar hij beseft dat een vertrek bij Feyenoord dichterbij komt. De 26-jarige Slowaak zal echter alleen voor een forse transfersom De Kuip achter zich laten.

Tijdens de winterstop informeerden vertegenwoordigers van Paris Saint-Germain al naar Hancko. Toen vertelde Feyenoord-directeur Dennis te Kloese dat de verdediger net zijn contract had verlengd, tot de zomer van 2028. "En dat maakt dat niet veel clubs mij kunnen kopen", reageert Hancko in het Algemeen Dagblad.

"Als ik nog tien jaar bij Feyenoord zou spelen, zou ik echt gelukkig zijn", gaat de Slowaakse international verder. "Maar voor een sportman is het ook normaal om het hoogste na te streven. Ik kijk weleens naar de grote clubs in de Champions League, naar wedstrijden in de Premier League of andere grote competities en dan denk ik wel: hoe zou ik er op dat niveau in dat shirt uitzien? Kan ik daar wat ik bij Feyenoord kan?"

Datzelfde dacht Hancko ook toen hij van Sparta Praag naar Feyenoord ging. "Het hoort bij sport om zo te denken. Dat heeft helemaal niets te maken met Feyenoord, want dat ik van deze club, de stad en de fans houd, dat is wel duidelijk. We wonnen samen de titel en nu willen we de beker pakken. Dat is waar het nu om draait."

La Gazzetta dello Sport bracht Hancko deze week in verband met Napoli. De uittredend kampioen van Italië zou twintig miljoen euro willen betalen voor de mandekker, de Rotterdammers zetten in op dertig miljoen.