Balk baalt: 'Jammer en kinderachtig, nooit iets slechts over de club gezegd'

Balk baalt: 'Jammer en kinderachtig, nooit iets slechts over de club gezegd'

21 april - 15:16
42

SC Cambuur-aanvaller Remco Balk had zich iets anders voorgesteld van zijn terugkeer in De Euroborg. Op de plek waar hij vier jaar geleden debuteerde voor FC Groningen debuteerde, werd hij nu uitgefloten.

Balk doorliep de jeugdopleiding van Groningen en speelde er in totaal negen jaar, maar de populariteitsprijs wint hij niet meer. "Jammer, want ik heb nooit iets slechts over FC Groningen gezegd", reageert hij voor de camera van RTV Noord. "De reactie van de fans is een beetje kinderachtig. Ik heb veel middelvingers voorbij zien komen en ook een bekertje."

Hij zegt in 2021, toen hij Groningen verruilde voor FC Utrecht, 'weggepest' te zijn 'door één man', doelend op voormalig technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Hopelijk heeft hij daarvan geleerd", zegt de aanvaller, die nu voor Cambuur speelt. "Ik kom natuurlijk gewoon uit de stad, mijn ouders en vrienden zijn hier. Ik heb liever dat ze me toejuichen, maar het is wat het is."

Balk pakte tot overmaat van ramp zijn dertiende gele kaart van het seizoen. Daarmee evenaarde hij het negatieve record in het Nederlandse betaalde voetbal, dat in handen is van Sander Duits en Phillipe Liard.