Cillessen benoemt Feyenoord-gedrag na eindsignaal: 'Compliment aan ons'

Cillessen benoemt Feyenoord-gedrag na eindsignaal: 'Compliment aan ons'

21 april - 21:58 Laatste update: 22:43
106

Het gedrag van Feyenoord tijdens de voorsprong en na het duel zegt veel over de wedstrijd die NEC heeft gespeeld. Dat laat Jasper Cillessen na afloop weten voor de camera van ESPN. Ook zet de sluitpost zijn ploeg op scherp in de strijd om Europees voetbal met Ajax en co..  

Door een treffer van Igor Paixao verloor NEC zondag met 1-0 van Feyenoord. Cillessen zag dat zijn ploeg tot het laatste moment in de wedstrijd bleef. "Ik heb geen enkel moment gedacht: het gaat niet. Tot op het laatste moment hadden we kansen op de 1-1. Die gaan er niet in, helaas", aldus de keeper. "Het was een hele mooie mogelijkheid om iets fantastisch neer te zetten. Ik denk dat we onze huid duur verkocht hebben. Helaas mocht het niet zo zijn vandaag."

Cillessen vind het gedrag van Feyenoord tijdens en na de het duel tekenend voor de wedstrijd van NEC. "We waren dichtbij. We hebben het Feyenoord moeilijk gemaakt. Dat zag je ook aan hoe ze de wedstrijd professioneel uit probeerden te spelen en hoe ze reageerden na de wedstrijd. Ze hadden het zwaar. Dat is een compliment aan ons, maar daar heb je weinig aan."

Een 'zuur gevoel' overheerst op dit moment bij Cillessen. "Dat zal de komende dagen nog wel zo blijven." Toch heeft de sluitpost genoten van een mooie week met de Nijmegenaren. "Helaas mocht het niet zo zijn. Ik denk wel dat we trots mogen zijn dat we hier gestaan hebben."

De doelman maakt duidelijk dat het seizoen allesbehalve klaar is voor NEC. De Nijmegenaren strijden nog met onder meer Ajax en Go Ahead Eagles om de vijfde plaats, terwijl plaatsing voor de play-offs in zicht is. "Hoe zuur het ook is: zondag spelen we tegen AZ en dan moeten we de play-offs veiligstellen. We kunnen nog steeds Europees voetbal halen."