NEC op rapport: opvallende manco, grote namen blinken uit zonder resultaat

NEC op rapport: opvallende manco, grote namen blinken uit zonder resultaat

21 april - 20:25
46

Het bekersprookje van NEC is ten einde na de nederlaag tegen Feyenoord in de finale. VoetbalPrimeur maakt het rapport op van het bewogen duel in De Kuip. 

Jasper Cillessen - 6,5: op de momenten dat de sluitpost er moest staan, stond hij er. Met enkele belangrijke reddingen hield Cillessen zijn ploeg lang op de been. De tegentreffer kan de sluitpost niet worden aangerekend. 

Bart van Rooij - 6: hij was nét op tijd fit voor de bekerfinale en liet in aanvallend opzicht zien waarom hij direct een basisplaats kreeg. De rechtsback leverde meermaals een perfecte voorzet af, maar de aanvallers van NEC verzuimden te scoren. Bij de enige tegentreffer verloor hij Paixão uit het oog. 

Philippe Sandler - 7: bewees wederom dat zijn trainer hem niet voor niets 'van Champions League-niveau' vindt. Sandler verzorgde constant de opbouw van de Nijmegenaren en strooide met crosspasses. De stopper stond bijna altijd op de goede plek.

Bram Nuytinck - 6,5: ook de aanvoerder stond tegen Feyenoord zijn mannetje. Samen met Sandler werd Gimenez compleet onveilig gemaakt en ook met het hoofd was de verdediger geregeld belangrijk.

Calvin Verdonk - 5: op voorhand de man waar geen Kuipvrees bij zou worden verwacht. De linkspoot leverde een aantal keer erg gevaarlijk in tegen de Rotterdammers. Tot een tegentreffer leidde het niet. 

Youri Baas - 5,5: speelde niet zoals zijn achternaam zou doen vermoeden. De back verzuimde zijn ploeg op voorsprong te zetten na een levensgrote kopkans. Na de tegentreffer volgde een vroege wissel. 

Mees Hoedemakers - 6: door de tactiek van NEC kwam de middenvelder in balbezit amper in het spel voor. Verdedigend bleek Hoedemakers vaak een breekijzer, maar na de 1-0 van Feyenoord werd hij gewisseld. 

Dirk Proper - 6: alles werd op alles gezet om te zorgen dat de middenvelder de bekerfinale zou halen. Normaal drukt Proper duidelijk zijn stempel op het spel van de Nijmegenaren. Dat lukte in De Kuip slechts bij vlagen. 

Tjaronn Chery - 6,5: de middenvelder van NEC speelde herkenbaar en sterk en leek zijn ploeg zelfs even knap op voorsprong te zetten. Een lastig te beoordelen buitenspelmoment zorgde ervoor dat Chery een mogelijke heldenrol door de neus geboord zag worden. 

Kodai Sano - 6: bij vlagen is de jonge Japanner ongrijpbaar. Tegen de Rotterdammers kon het talent het niet omzetten in rendement. 

Koki Ogawa - 5: het strijdplan van NEC was duidelijk: lange bal op Ogawa. De Japanse spits legde het constant op snelheid af tegen het centrale duo van Feyenoord. Ook de bal vasthouden of zelf kansen creëren was niet aan de aanvaller besteed. 

Invallers
Sylla Sow- x: viel na 67 minuten in voor Koki Ogawa en speelde te kort voor een beoordeling.
Sontje Hansen- x: viel na 67 minuten in voor Youri Baas en speelde te kort voor een beoordeling.
Rober González- x: viel na 67 minuten in voor Mees Hoedemakers en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Rogier Meijer- 7,5: de tactiek van de lange bal pakte niet goed uit, maar met twee hoge backs werd NEC vanaf de flanken wél vaak gevaarlijk. De Nijmegenaren hebben het Feyenoord erg lastig gemaakt en dat mag op het conto van Meijer geschreven worden.