Dubbele tegenvaller voor Barça: Real vergroot grote voorsprong én blessure Frenkie

21 april - 23:04 Laatste update: 23:42
48

Real Madrid heeft in een vermakelijke El Clásico tegen FC Barcelona aan het langste eind getrokken(3-2). Flinke smet op de heerlijke kraker is de aftocht van Frenkie de Jong. De middenvelder verliet in tranen het veld na een duel met Federico Valverde.

Na de uitschakeling in de Champions League hoopte Xavi met zijn ploeg terug in de titelstrijd te komen door Real uit te verslaan. FC Barcelona zette al snel een eerste stap richting dat doel. De Catalanen kwamen al in de zesde minuut op een 0-1 voorsprong. Andreas Christensen knikte raak uit een corner van Raphinha. Lang konden de ploeg van Xavi niet genieten van de voorsprong. Nadat Vinícius Junior al één kans op de gelijkmaker miste, was het in de achttiende minuut wel raak vanaf de stip. Nadat Lucas Vásquez een penalty versierde schoot de Braziliaan raak.

Nog voor rust leek Barça opnieuw op voorsprong te komen. Lamine Yamal tikte de bal bij de tweede paal richting het doel, maar de bal bleek, na een minutenlange beoordeling van de VAR, niet over de lijn. Vlak voor rust was het Real Madrid dat nog even aanzette. Een schot van Luka Modric leverde niets op. Even later zorgde Christensen er met een uitstekende interceptie voor dat de twee grootmachten met 1-1 de rust in gingen.

Aftocht De Jong
Vlak voor rust beleefde Frenkie de Jong nog een heel vervelend moment. De middenvelder kwam in aanraking met Federico Valverde. De Oranje-international verliet het veld in tranen. Met het EK in zicht lijkt de middenvelder voorlopig aan de kant te moeten staan met een blessure.

Na rust waren de grote kansen lang spaarzaam. Dat veranderde in de na ruim een uur spelen. Eerst was het Ferran Torres die een grote kans miste voor Barça. Nog geen minuut later benutte Fermin Lopez wel een uitgelezen mogelijkheid vanuit de rebound: 1-2. Wederom wist Barça de voorsprong niet lang vast te houden. Amper vijf minuten later zorgde Vásquez na goed voorbereidend werk van Vinícius voor de 2-2. De Braziliaan kreeg in de 78e minuut zelfs de kans om de Madrilenen op voorsprong te zetten, maar Marc-André Ter Stegen kon redding brengen. In de absolute slotfase zorgde Jude Bellingham ervoor dat Real alsnog met de overwinning vandoor ging: 3-2.

Door de overwinning loopt koploper Real nog verder uit op nummer twee Barça. De voorsprong is nu 11 punten. Met nog zes wedstrijden te spelen lonkt het kampioenschap voor de ploeg van Carlo Ancelotti.