'Barcelona wil jeugdproduct terughalen: Leipzig-ster moet 60 miljoen kosten'

'Barcelona wil jeugdproduct terughalen: Leipzig-ster moet 60 miljoen kosten'

20 april - 19:23
40

FC Barcelona is concreet in de markt voor de 25-jarige Dani Olmo. De Spaanse uitblinker van RB Leipzig zou een clausule van zestig miljoen euro in zijn contract hebben staan. De Duitse club wil volgens Mundo Deportivo geen cent afwijken van die transfersom.

Olmo zou één van de gewenste versterkingen zijn voor Barça komende zomerse transferperiode. De aanvallende middenvelder is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Leipzig, nadat hij in 2020 voor zo’n 29 miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb. Voordat hij naar Kroatië vertrok, doorliep hij een groot deel van de jeugdopleiding van FC Barcelona.

Wedden

Meer odds

Volgens Mundo Deportivo zijn de eerste gesprekken al gevoerd tussen Deco, technisch directeur van FC Barcelona, de spelersmakelaars van Olmo en Miquel Olmo, de vader van Dani. Het gevoel was bij alle partijen erg goed en er leek flinke progressie te zijn geboekt voor een eventuele deal. Barça zou de transfer het liefst voor het aanstaande EK afronden, omdat Olmo daarna wellicht nóg meer geld zal kosten.

De clausule van zestig miljoen euro lijkt de Catalaanse club niet af te schrikken, al hopen ze dat bedrag wel te mogen betalen in termijnen. Vanwege de financiële problemen kan Barça onmogelijk het hele bedrag in één keer op tafel leggen.

De Spaans international speelde tot dusver 145 wedstrijd voor Leipzig. Hierin kwam hij 29 keer tot scoren en gaf hij 34 assists.