Antony-actie gehekeld in Engeland

'Vreselijke' Antony door het slijk gehaald na opmerkelijke actie tegen Coventry

22 april om 07:56
Laatste update: 22 april om 15:50

Antony heeft zondag behoorlijk wat kwaad bloed gezet in Engeland. Waar vrijwel alle Manchester United-spelers een ingetogen feestje vierde, richtte de Braziliaan zich na de beslissende strafschop van Rasmus Højlund meteen tot de spelers en fans van Coventry City. 

Te zien is hoe teamgenoot Harry Maguire na de penalty van Højlund meteen de teleurgestelde Coventry-spelers opzoekt, en ze ook de hand schudt. Antony draait zich daarentegen vrijwel meteen om, richting de spelers en meegereisde supporters van Coventry. De voormalig Ajax-speler, die zelf geen penalty nam, haalt vervolgens zijn gram door met beide handen achter zijn oren te gaan staan.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester United

  • logo

    Fulham

Erik ten Hag, die een 3-0 voorsprong verspeelde tegen de club uit het Championship, geeft na afloop in gesprek met de Engelse pers aan het moment niet goed te hebben gezien. "Ik heb het niet gezien, en kan er dus ook niks over zeggen. Ik weet dat we veel respect hebben voor Coventry City, en wat ze bereikt hebben."

BBC-analist Clinton Morrison heeft de actie van Antony wel gezien. "Hij moet zich zorgen maken over zijn eigen baan in plaats van over Coventry. Als je naar zijn prestaties van dit seizoen kijkt, dan ontstijgt hij niet het niveau van het Championship", is de oud-international van Ierland kritisch. 

Ook Engelse media besteden aandacht aan het gedrag van Antony. The Telegraph noemt zijn juichen 'vreselijk' en The Mirror gebruikt het woord 'provocerend'. Het lokale Manchester Evening News gaat nog een stapje verder, en vindt dat hij het shirt van United niet waard is. 'Het was zielig en een indicatie van waarom een paar van deze spelers simpelweg niet geschikt is om voor United te spelen.'