Ten Hag ontsnapt aan giga-blamage: United na penalty's naar finale FA Cup

21 april - 19:24 Laatste update: 19:34
43

Erik ten Hag en Manchester United kunnen opgelucht ademhalen. The Red Devils gaven een 0-3 voorsprong weg en wonnen uiteindelijk na penalty's van Championship-club Coventry City.

Het spel golfde de eerste twintig minuten op en neer. Manchester United had de bal, maar in de omschakeling was Coventry een paar keer gevaarlijk. In minuut 23 was het de ploeg van Erik ten Hag die op voorsprong kwam. Scott McTominay tikte op aangeven van Diogo Dalot de 0-1 binnen.

Vlak voor rust verdubbelde Maguire de voorsprong van Man United. De Engelse verdediger torende boven iedereen uit en kopte raak. Zo gingen The Red Devils zonder zorgen de kleedkamer in.

Na de rust werd het nog mooier voor Man United. Bruno Fernandes schoot via een speler van Coventry City de 0-3 tegen het net. Hierdoor leek de wedstrijd in kannen en kruiken. Maar in de 71ste minuut deed de ploeg van de Nederlandse back Milan van Ewijk wat terug, 1-3. In minuut 79 werd de wedstrijd nog spannender. Callum O’Hare maakte de 2-3.

Tot overmaat van ramp kreeg de club uit de Championship in extra tijd een penalty na een handsbal. Haji Wright benutte de strafschop en zo konden beide ploegen zich klaarmaken voor een verlenging.

Zo'n vier minuten na de start van de verlenging schoot Fernandes kiezelhard kiezelhard op de onderkant van de lat. Coventry ontsnapte aan een achterstand. Coventry was echter niet de mindere dan Man United tijdens de verlenging en zag een schot net naast de goal van André Onana gaan. De Red Devils hadden de grootste moeite.

In de 121 was het uiteindelijk raak voor Coventry City. De ploeg kwam via Torp op 4-3. De VAR boog zich erover en het bleek buitenspel. Zo kwam Man United heel goed weg. Penalty's moesten gaan uitwijzen wie er naar de finale mocht.

Tijdens de penaltyreeks mistte Casemiro de eerste strafschop. De Braziliaan schoot de bal heel slecht door het midden en Coventry-doelman Collins pakte de bal eenvoudig. Beide ploegen scoorde daarna vanaf elf meter tot Onana de derde Coventry-penalty pakte. Fernandes schoot vervolgens raak en hierna schoot Coventry City over. Hierna scoorde Højlund en zo kan Manchester United zich toch opmaken voor de finale van de FA Cup.

De kritiek op Erik ten Hag zwengelt door deze wedstrijd nog meer aan. De oefenmeester voerde een aantal wissels door die niet goed uitpakte. Toch staat hij met zijn ploeg dus net als vorig seizoen in de finale van de FA Cup. Daarin wacht stadgenoot Manchester City.