Slot gaat uit van Feyenoord-transfers: 'Realiteit niet uit het oog verliezen'

Slot gaat uit van Feyenoord-transfers: 'Realiteit niet uit het oog verliezen'

22 april - 16:58 Laatste update: 17:01
30

Arne Slot gaat ervan uit dat een aantal spelers Feyenoord deze zomer zal verlaten. Dat vertelde de trainer van Feyenoord op de bekerhuldiging van de Rotterdammers. 

"Het went nooit", glundert Slot voor de camera van ESPN. "Je werkt het hele jaar hard om samen iets te winnen. Als je dan ook nog eens zo'n huldiging erbij hebt, dan is dat uniek." De trainer van Feyenoord beseft dat het goed is om stil te staan bij succes. "Er zijn best momenten dat we er iets meer van mogen genieten, maar dan staat er alweer een andere wedstrijd voor de deur. Nu is iedereen zich even bewust van het moment. En dat mag ook, en dat moet ook."

"Ik voel heus wel dat de jongens waardering hebben voor het werk dat wij als staf met ze doen en die waardering is geheel wederzijds." Vreest Slot desondanks een leegloop bij Feyenoord? "Dat woord zou ik niet willen gebruiken, maar het zou naïef zijn om te denken dat er niemand weggaat. Want dat is indirect het gevolg van succes. Er zitten grote clubs in grote competities boven ons, dus die realiteit moet je niet uit het oog verliezen."

Al plaatst Slot een kanttekening. "Het is ook niet vervelend om bij Feyenoord werkzaam te zijn de laatste jaren. Wij hebben een heel mooi verhaal, maar het zou naïef zijn om te denken dat we volgend jaar met dezelfde groep aan de start staan." Toch kijken Slot en zijn staf alweer vooruit. "Het zou lekker zijn als we weer boven de tachtig punten kunnen eindigen. Maar dat is niet iets waar we vandaag heel erg mee bezig zijn, en de jongens al helemaal niet."