Kieft snapt niets van uitspraken toekomst Slot

Slot ontvangt kritiek na uitleg over toekomst: 'Feyenoord eigenlijk tweede keus'

23 april om 06:50
Laatste update: 23 april om 07:05

Wim Kieft vindt dat Arne Slot best wel wat duidelijker mag zijn over zijn toekomst. Tafelgenoot Wesley Sneijder is het niet met hem eens, maar Kieft denkt dat de coach Feyenoord als een soort tweede keus heeft.

"Dit is al het tweede jaar op rij dat hij het zo open houdt. Vind ik ook een beetje gek, je kunt ook gewoon zeggen dat je weggaat als er een mooie club komt", vertelt Kieft bij Veronica Offside over de huidige situatie van Slot. "Nu schippert hij een beetje en hij spreekt zich dus niet uit over de club. Feyenoord is dus uiteindelijk een beetje zijn tweede keus. Anders zeg je meteen: 'Ik blijf bij Feyenoord'."

Kieft heeft er ook wel weer begrip voor als Slot Feyenoord deze zomer achter zich laat, maar hij zou dan wel duidelijker tegen de Rotterdammers zijn. "Ik vind het ook wel begrijpelijk als hij zou gaan. Uiteindelijk heeft hij het toch wel laten zien en gedaan. Alleen als club is het natuurlijk ook vervelend als Slot aangeeft welke spelers hij wil en welke weg mogen en dan zes weken later gaat hij ineens weg."

Sneijder kan de reactie van Slot juist wel begrijpen. "Je wilt helemaal niet reageren op zo’n vraag. Je hoopt natuurlijk op een mooie club, internationaal. Maar Feyenoord is ook prima, dus wat moet je zeggen dan." Slot is in Engeland favoriet bij de bookmakers om de nieuwe coach van Liverpool te worden. Van concreet contact tussen Feyenoord en de Engelse topclub is nog niets bekend.