Bochniewicz lyrisch over De Jong

'Daarin is Luuk de Jong de beste die ik ooit heb gezien, echt gestoord goed'

25 april om 11:40
Laatste update: 26 april om 10:13

Pawel Bochniewicz moet bij het nationale elftal van Polen geregeld Robert Lewandowski onschadelijk maken in de lucht, maar zo goed koppen als Luuk de Jong kan volgens hem helemaal niemand. De centrale verdediger van sc Heerenveen vertelt aan VoetbalPrimeur dat het haast onmogelijk is om de PSV-spits en zijn dodelijke kruin af te stoppen. 

"Weet je, ik denk dat hij de allerbeste kopper is die ik ooit heb gezien. Daarin is hij echt gestoord goed", aldus Bochniewicz, die sinds de zomer van 2020 in de Heerenveen-defensie speelt, in gesprek met deze website.

Zelf moet de 1.94 meter lange stopper het ook hebben van zijn kopkracht. Juist daarom is zijn bewondering voor De Jong groot. "Ik waardeer het daarom nog meer. Ik denk dat ik goed ben, maar als ik zie wat hij doet…"

Elke Eredivisie-verdediger is zijn op zijn hoede voor de kopkwaliteiten van De Jong, maar op de een of andere manier belandt de bal toch altijd op zijn hoofd, als een soort magneet. Het is onvermijdelijk, stelt Bochniewicz. "Hij laat het er makkelijk uitzien, maar dat is het niet. Net als met Robben. Hij ging altijd naar links. Dat wist iedereen, maar toch lukte het hem altijd."

De twee staan donderdagavond weer tegenover elkaar in het Abe Lenstra Stadion. PSV kan zich in Friesland, mocht Feyenoord later op de avond punten verspelen in Deventer, verzekeren van de 25e landstitel in de clubgeschiedenis.