'Ajax wil nog iemand met DNA van de club in de staf: Davids is daar uitgelezen persoon voor'

'Ajax wil nog iemand met DNA van de club in de staf: Davids is daar uitgelezen persoon voor'

23 april - 17:31
100

Valentijn Driessen vindt dat Edgar Davids de uitgelezen persoon is om de technische staf van Ajax aan te vullen. De chef van De Telegraaf weet dat de club nog iemand zoekt met het zogenoemde 'Ajax-DNA' voor de staf en hij zou Davids adviseren.

"Ik weet dat ze bij Ajax spelen met het idee om een Ajax-icoon te halen. Richard Witschge gaat dan vertrekken bij de staf. In feite zou Davids die rol wel kunnen aanpakken", vertelt Driessen in zijn rubriek bij Vandaag Inside, waarna hij een groot aantal redenen geeft voor het aanstellen van Davids. "Hij is misschien geen icoon, maar hij heeft goed samengewerkt met Louis van Gaal en Danny Blind in Qatar. Hij heeft een mislukte carrière als hoofdtrainer."

Ook het karakter van Davids past volgens Driessen goed bij Ajax. "Hij is natuurlijk iemand met uitstraling naar spelers toe. Hij heeft overal gespeeld: FC Barcelona, Italië en heel veel gewonnen. Het is ook een persoonlijkheid." Davids werkte eerder als trainer, maar na zijn carrière als voetballer was hij lid van de raad van commissarissen bij Ajax. Dit deed hij van juni 2011 tot april 2012. Ook gaf hij eerder aan open te staan voor een functie bij Ajax.

Driessen wordt dan ook nog gewezen op een interview dat Marijn Beuker eerder gaf bij Ajax Life. Daarin zei de directeur voetbal dat de club een assistent zoekt met Champions League-ervaring en winnaarsmentaliteit. "Dan is hij de uitgelezen persoon daarvoor. Ik zat ook te denken aan Jari Litmanen. Ik weet niet in hoeverre dat kan, maar dat zou ik ook een hele goede optie vinden."