Olsen raadt talenten aan voor Ajax te kiezen: 'Eerste elftal een momentopname'

Olsen raadt talenten aan voor Ajax te kiezen: 'Eerste elftal een momentopname'

30 april - 19:45 Laatste update: 19:45
56

Voormalig Ajax-trainer Morten Olsen is het niet eens met de woorden van FC Kopenhagen-trainer Jacob Neestrup. Laatstgenoemde zei onlangs dat het beter is voor Deense talenten om in hun geboorteland te blijven. Olsen raadt jonge talenten nog altijd aan om naar Ajax te gaan om hun ontwikkeling te bevorderen.

"Persoonlijk kan ik niet begrijpen dat jonge Deense talenten naar Amsterdam blijven gaan, omdat er niets is dat aantoont dat dat een stap vooruit is", vertelde Neestrup eerder. "Daar heeft hij waarschijnlijk wel gelijk in, maar aan de andere kant gaat het erom hoe groot de concurrentie is in de verschillende jaren. Is het bij FC Kopenhagen net zo groot als bij Ajax? De competitie maakt mensen en voetballers ook beter", reageert Olsen in gesprek met Tipsbladet.

Olsen, in het seizoen 1997/98 werkzaam in Amsterdam, raadt jonge talenten nog altijd aan om de overstap te maken naar Ajax. "Je hoeft niet te kijken hoe het bij het eerste elftal gaat. Dat is slechts een momentopname", legt de voormalig trainer uit. "Met de organisatie en structuur die de club heeft..."

Ten slotte gaat Olsen in op de huidige situatie van Ajax. Ondanks het slechte seizoen ziet de oud-trainer van het Deense elftal de Amsterdammers nog steeds als een grote club. "Alle clubs hebben om verschillende redenen een minder goede periode", vertelt Olsen. "Het is pas een paar jaar geleden dat ze een finale in Europa speelden en een uitstekend team hadden met een mix van ervaren spelers die terugkwamen bij de club en jong talent dat ze altijd willen ontwikkelen. Maar dat hebben ze op dit moment niet."