Henk de Jong: 'Lijnders echt een meneer bij Liverpool'

'Hoe de mensen binnen Liverpool over Lijnders praten, dat is niet normaal'

3 mei om 23:50

Henk de Jong merkte tijdens zijn bezoek aan Liverpool dat Pepijn Lijnders hoog staat aangeschreven binnen de Premier League-topclub. De SC Cambuur-trainer genoot met volle teugen van zijn trip naar Engeland, waar hij ook Erik ten Hag opzocht.

Zoals bekend was De Jong, die is hersteld van een cyste in zijn hoofd, door Jürgen Klopp uitgenodigd om naar Liverpool te komen. De Duitse manager was door zijn assistent Pepijn Lijnders op de hoogte gebracht van de situatie van de Friese oefenmeester, die bovendien ook nog langs ging bij Erik ten Hag.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester United

  • logo

    Fulham

"Het was geweldig", zegt De Jong bij ESPN over zijn bijzondere trip. "Gewoon het fatsoen van de mensen. De waardering die ze voor je hebben. Ze hadden drie dagen vrij, maar Pepijn Lijnders komt. De trainer van de O21 komt. Iedereen staat voor je klaar. Ik heb fantastische dingen gezien. Een mooie wedstrijd van Liverpool O21 tegen Arsenal. Jurriën Timber deed nog mee en deed het goed. Daar heb ik nog even mee gesproken. En zondag zat ik de hele avond met Erik ten Hag, toen switchte ik even naar Manchester United. Met hem heb ik ook echt een fantastische, heerlijke voetbalavond gehad."

De Jong weet dat de kans heel groot is dat Arne Slot het stokje overneemt van Klopp bij Liverpool. "Ik heb de mensen eerst wel verteld dat het mijn assistent was. En Sipke ook. Dat vonden ze wel mooi", lacht hij.

In het kielzog van Klopp vertrekt ook Lijnders bij The Reds. "Pepijn Lijnders, die heeft het hier moeilijk gehad (als trainer van NEC, red.), maar dat is echt een meneer daar hoor", merkt De Jong op. "Hoe de mensen in de club over die jongen praten, dat is niet normaal. Ze hopen echt dat Arne het heel goed doet, maar ook dat hij terug komt. Dat vond ik wel heel mooi om mee te maken."

Lijnders werd eerder in het geruchtencircuit gelinkt aan Ajax, dat op zoek is naar een nieuwe trainer.