VP's Elftal van de Week: Feyenoord, Ajax en nieuwe hofleverancier

VP's Elftal van de Week: Feyenoord, Ajax en nieuwe hofleverancier

13 mei - 10:00
13

Excelsior is voor het eerst dit seizoen hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Na de verpletterende zege op Heracles Almelo leveren de Kralingers vier spelers. Ook Feyenoord, FC Twente, AZ, Ajax, Fortuna Sittard en FC Volendam zijn van de partij.

Luuk Koopmans (Fortuna Sittard)
Twee keer dacht Luuk de Jong goede zaken te kunnen doen in het topscorersklassement, maar Koopmans voorkwam een Eindhovens feestje in Sittard. De doelman imponeerde met twee wereldreddingen.

Siebe Horemans (Excelsior)
De rode kaart die Horemans vorige week kreeg tegen NEC werd geseponeerd door de aanklager en dat kwam Excelsior goed uit. De Belg, die transfervrij overstapt naar FC Utrecht, speelde een puike pot tegen Heracles Almelo.

Thomas Beelen (Feyenoord)
Feyenoord incasseerde twee NEC-goals, maar Beelen speelde desondanks een goede wedstrijd. Het verschil met publiekslieveling Gernot Trauner wordt groter en groter.

Robin Pröpper (FC Twente)
Het was genieten in de Grolsch Veste, waar het publiek werd getrakteerd op een ongekende doelpuntenregen (7-2). Eén van de goals kwam van het hoofd van Pröpper. Na afloop maakte volkszanger Jannes er een nog groter feest was.

Damon Mirani (FC Volendam)
Het is een vlag op een modderschuit, maar Mirani mag toch een lichtpuntje worden genoemd in het donkere seizoen van Volendam. Met twee goals onderstreepte hij zijn scorende vermogen bij standaardsituaties.

Lance Duijvestijn (Excelsior)
De verpletterende zege van Excelsior op Heracles (4-0), waarmee de Kralingers de strohalm grepen, werd mede mogelijk gemaakt door Duijvestijn. De aanvallende middenvelder gaf drie assists.

Sem Steijn (FC Twente)
Het moet heel raar lopen als grotere clubs zich in de zomer niet melden voor Steijn. De aanvallende middenvelder maakte tegen Volendam zijn vijftiende, zestiende en zeventiende competitiegoal van het seizoen.

Ibrahim Sadiq (AZ)
De grote man bij AZ in het gewonnen uitduel met Go Ahead Eagles. De 24-jarige Ghanees, die vorig jaar overkwam van BK Häcken, begint tegen het einde van het seizoen eindelijk los te komen.

Steven Bergwijn (Ajax)
Tien magistrale minuten van Bergwijn waren genoeg voor Ajax om Almere City FC klein te krijgen. Ook bondscoach Ronald Koeman zal dit hebben gezien. Is het genoeg voor een toch wel verrassende uitverkiezing voor het EK?

Couhaib Driouech (Excelsior)
Beter kun je niet invallen. Binnen vijf minuten zette Driouech een assist en een doelpunt achter zijn naam voor Excelsior. Later maakte hij ook nog de 4-0. Volgende week moet het perfecte afscheidscadeau volgen.

Troy Parrott (Excelsior)
Eredivisie-(sub)toppers die nog een goaltjesdief zoeken: kijk eens naar Parrott. De Ierse spits, gehuurd van Tottenham Hotspur, was weer levensgevaarlijk, toonde zijn klasse en prikte er twee binnen.